Telefon: +381 61 19 88 921

Udruženje Drežničana i Jasenčana u Beogradu

organizuje druženje 12.11.2022.god.u hotelu Mažestik u Beogradu. Program počinje u 17 h i traje do 22 sata. Cena menija je 1600 din po osobi. Tom prilikom moći će se kupiti naš kalendar za 2023.god.

Zainteresovani se trebaju prijaviti do 05.11.2022.god. na tel.063/1125410.

Upravni odbor

 

 

APEL ZA POMOĆ U OBNOVI CRKVE U DREŽNICI

Novi paroh u Drežnici protojerej Milan Simić uputio je Apel - pismo Drežničanima za pomoć u završetku obnove crkve Rođenje Presvete Bogorodice Male Gospojine u Drežnici.
Pozivam članove Udruženja Drežničana i Jasenčana u Beogradu
i u svim mestima gde žive da prema svojim mogućnostima podrže ovaj apel i uplate novčana sredstva za obnovu crkve u Drežnici.
Pismo i instrukciju za plaćanje objavljujemo u celosti.
Predsednik Udruženja
Dmitar Vukelić

- proglas pogledajte ovde

- instrukciju za plaćanje pogledajte ovde

 

Parastos ubijenim Drežničerima i Jasenčrima

U crkvi sv. Cara Konstantina i carice Jelene na Voždovcu članovi Udruženja Drežničana i Jasenčana u Beogradu odali su pomen žrtvama terora Nezavisne države Hrvatske nad civilnim stanovništvom
Drežnice i Jasenka. Ti zločini desili su se 30.07. i 02.08.1941. godine u Ogulinu.
Parastos je služio protojerej Nedeljko Marijanović.

-

-

 

Članovi Udruženja Drežničana i Jasenčana obeležili su slavu Malu Gospojinu. Slavski kolač, žito i vino osveštali smo u crkvi sv. Cara Konstantina i carice Jelene na Voždovcu uz sasluženje oca Nedeljka i oca Jove.

Prisutni su bili Dmitar Vukelić, predsednik Udruženja, Lazar Kosanović, Mirjana Zrnić, Mića Stojković i Vladimir Vignjević.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Posle osveštenja i presecanja slavskog kolača otišli smo u restoran SPORT gde smo u drugarskoj atmosferi proslavili praznik Drežnice i našeg Udruženja.

-

-

Sleva na desno: Lazar Kosanović, Mića Stojković, Dmitar Vukelić i Mirjana Zrnić.

-

Danas smo ispred Hrama svetog Save na Vračaru u Beogradu dočekali decu iz Drežnice i Jasenka na povratku sa petodnevnog boravka u Jagodini gde su bili i družili se sa decom sa Kosova i Metohije. Po dolasku u Beograd obišli smo Hram svetog Save na Vračaru. Na kraju su im Dmitar Vukelić i Mića Stojković uručili prigodne poklone za srećan put. Kako nam kažu vraćaju se puni pozitivnih utisaka sa ovog boravka i zahvaljuju se organizatorima na svemu što su učinili za njih. SREĆAN VAM PUT I DOĐITE NAM OPET!!!

-

-

-

-

-

Sleva na desno u 1.redu stoje; Lena, Leon, Sara i Marko. U 2.redu stoje Mića Stojković, Dmitar Vukelić, Siniša Zrnić, Petra i Leona.

-

S leva na desno, Mića, Jadranka, Dmitar, Milan, Siniša i Rašo Rojević

-

S leva; Leon, Petra, Lena, i Sara

-

S leva, Dragica i Marko Kosanović i Jadranka